Πολιτική Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

Η προστασία της ιδιωτικότητας σας και η συμμόρφωση με τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και σας ενημερώνουμε μέσω αυτής της πολιτικής, για τον τρόπο με τον οποίο  διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η ενημέρωση περιλαμβάνει τους γενικούς κανόνες οι οποίοι διέπουν την συλλογή των προσωπικών δεδομένων μέσω της ιστοσελίδας και άλλων εφαρμογών.

Ο χρήστης αυτής της ιστοσελίδας ενημερώνεται για τη διαχείριση των δεδομένων που παρέχονται στην ΕΠΕ μέσα από φόρμες επικοινωνίας, των δεδομένων  που δημιουργούνται μέσα από την πλοήγηση στην ιστοσελίδα και όποια άλλα μέσα του μέλλοντος και μέσα από επικοινωνίες πληροφοριών που μπορεί να γίνονται από διαφορετικά μέσα, όλα για τους σκοπούς που ενδείκνυνται στην  πολιτική αυτή.

Α.  Ποιος είναι ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων

Ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων λέγεται Γιώργος  Χαραλαμπάκης, διεύθυνση Καρνεάδου 45, 106 76 Αθήνα, με διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Β.  Τι είδους προσωπικά δεδομένα διαχειριζόμαστε

Με την εγγραφή στην ΕΠΕ τα προσωπικά δεδομένα των μελών, τα οποία διαχειρίζεται η ΕΠΕ είναι:

  • Όνομα και επίθετο

  • Τηλέφωνα και εργασιακή απασχόληση

  • Ταχυδρομική  διεύθυνση

  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • Έτος γέννησης και φύλο

  • Τίτλοι σπουδών και μεταπτυχιακών

Αν ο επισκέπτης της ιστοσελίδας επικοινωνήσει με την ΕΠΕ μέσα από την ενότητα ‘’επικοινωνία’’, οι πληροφορίες που θα διαχειριστεί η ΕΠΕ είναι:

  •  Όνομα χρήστη

  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  • Τα προσωπικά δεδομένα που συμπεριλαμβάνονται στο σώμα του κειμένου

Ο χρήστης εγγυάται την ακρίβεια και αλήθεια των παρεχόμενων προσωπικών δεδομένων και αναλαμβάνει να τα διατηρεί ανανεωμένα  και να ενημερώσει την ΕΠΕ για τυχόν αλλαγή.

Η ΕΠΕ δεν δέχεται να παραλαμβάνει πληροφορίες ή προσωπικά δεδομένα από τρίτους παρεχόμενα από το χρήστη.  Η ΕΠΕ υποθέτει ότι στην περίπτωση που ο χρήστης μεταφέρει προσωπικά δεδομένα από τρίτους, ο χρήστης έχει την αναγκαία νομιμότητα για να το διαπράξει.

 

Γ. Για ποιους σκοπούς διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και πάνω σε ποια βάση το κάνουμε αυτό

 

  1. Σκοποί βασισμένοι στα νόμιμα συμφέροντα της ΕΠΕ.

  • Διαχείριση και επίλυση ιών ή θεμάτων και παροχή υπηρεσιών συντήρησης στις ιστοσελίδες και στις εφαρμογές μας,  αν χρειαστεί.

  • Ανταπόκριση σε αιτήματα, μηνύματα ή άσκηση δικαιωμάτων από χρήστες και  ενδιαφερόμενα μέρη.

 

ΙΙ.  Σκοποί βασισμένοι στη συγκατάθεση του χρήστη με την εγγραφή στην ΕΠΕ

  • Διαχείριση της σχέσης με τον εγγεγραμμένο χρήστη

  • Συντήρηση αρχείου χρηστών.

  • Μοίρασμα της πληροφορίας που ανταποκρίνεται στην εγγραφή του μέλους και των πράξεων που εκτελούνται από ένα τέτοιο μέλος της ΕΠΕ.

  • Οποιαδήποτε άλλη συμπληρωματική πληροφορία ή πληροφορία απαραίτητη  για την κατάλληλη εκπλήρωση και ανάπτυξη της σχέσης ανάμεσα σε ΕΠΕ και μέλος.

  • Αν επιτρέπεται από το μέλος της ΕΠΕ,  η αποστολή ενημερωτικού δελτίου.

  • Διαχείριση επιστημονικών και άλλων εκδηλώσεων.

 

Δ. Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας

Τα προσωπικά δεδομένα παρεχόμενα από τα μέλη της ΕΠΕ θα κρατηθούν μέχρι το τέλος της σχέσης της με τα μέλη.

Σε κάθε περίπτωση θα αποθηκευθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με βάση τα ακόλουθα κριτήρια

 ι) την νομική υποχρέωση της ΕΠΕ για αποθήκευση

ιι) διάρκεια της σχέσης με το μέλος

ιιι) αίτημα για διαγραφή των προσωπικών δεδομένων

iv) διαγραφή μέλους

Επιπρόσθετα, η ΕΠΕ αναλαμβάνει να διαχειριστεί και να συλλέξει προσωπικά δεδομένα:

  • Με νόμιμο, δίκαιο και διαφανή τρόπο

  • Με κατάλληλο, σχετικό και περιορισμένο τρόπο

  • Για όσο χρόνο είναι αυστηρά αναγκαίο

 

Η ΕΠΕ επίσης αναλαμβάνει να σέβεται τις αρχές ιδιωτικότητας από σχεδιασμό και από προεπιλογή καθώς και την αρχή λογοδοσίας, όπως εδραιώθηκε στους κανονισμούς προστασίας δεδομένων.

 

Ε.  Θα μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας με τρίτα μέρη εκτός ΕΠΕ;

 

Σας πληροφορούμε ότι τα δεδομένα σας  ίσως τα διαχειριστούν και τρίτοι εκτός του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων σε δύο περιπτώσεις : 

ι) εντολή διαχείρισης  από την ΕΠΕ σε παροχέα υπηρεσιών

ΙΙ) μεταφορά δεδομένων σε τρίτους λόγω νομικής υποχρέωσης ή αιτήματος από κάποια Αρχή.

Ο υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να έχει τρίτα πρόσωπα παρόχους υπηρεσιών , οι οποίοι μπορεί να διαχειριστούν τα προσωπικά σας δεδομένα για την κατάλληλη παροχή υπηρεσιών όπως συντήρηση της ιστοσελίδας ή διαχείριση επιστημονικών ή άλλων εκδηλώσεων.

Η διαχείριση δεδομένων  εκτελούμενη από τρίτους θα γίνεται σύμφωνα με τους σκοπούς όπως περιγράφονται  στην ενότητα ‘’ Σκοποί διαχείρισης’’ και θα είναι νόμιμη να γίνεται, βασισμένη στη Συμφωνία Διαχείρισης  Δεδομένων υπογεγραμμένη ανάμεσα στον πάροχο και στον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην ιστοσελίδα μας μπορεί να υπάρχουν  cookies , εγκατεστημένα από τρίτους που θα συλλέξουν τα προσωπικά σας δεδομένα, αν τα αποδεχτείτε. Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την πολιτική των cookies μας για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα. 

 

Ζ. Τι δικαιώματα έχετε σχετικά με τη διαχείριση δεδομένων σας

 

Ο πάροχος πληροφοριών μπορεί να εξασκήσει τα δικαιώματα του/της σύμφωνα με τις ακόλουθες πληροφορίες και σε σχέση με τους περιορισμούς των δικαιωμάτων , όπως αυτοί συμπεριλαμβάνονται στους κανονισμούς προστασίας δεοδμένων. 

Δικαιώματα του παρόχου πληροφοριών:

 

  • Πρόσβαση

Δικαίωμα επιβεβαίωσης από τον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων αν τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν αυτόν/αυτή υπόκεινται σε επεξεργασία και όπου αυτό γίνεται, πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.

  • Διόρθωση

Δικαίωμα διόρθωσης από τον υπεύθυνο προστασίας, ανακριβών προσωπικών δεδομένων που αφορούν αυτόν/αυτή.

-       Διαγραφή

 Δικαίωμα διαγραφής από τον υπεύθυνο προστασίας, προσωπικών δεδομένων που αφορούν αυτόν/αυτή.

  • Άρνηση

Δικαίωμα άρνησης, για λόγους σχετικούς με τη συγκεκριμένη κατάσταση αυτού/αυτής, οποιαδήποτε χρονική στιγμή επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που αφορούν αυτόν/αυτή, η οποία βασίζεται στην εκτέλεση ενός καθήκοντος για δημόσιο συμφέρον ή σε έννομα συμφέροντα που επιδιώκονται από τον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

  • Περιορισμό διαχείρισης

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από τονυπεύθυνο προστασίας σε κάποια από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων αμφισβητείται από τον πάροχο, δίνοντας τη δυνατότητα για μια περίοδο στον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων να επαληθεύσει την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων.

  • Η διαχείριση είναι παράνομη και ο πάροχος πληροφοριών εναντιώνεται στη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων και ζητά αντίθετα τον περιορισμό της χρήσης τους.

  • Ο υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν χρειάζεται πια τα προσωπικά δεδομένα για λόγους επεξεργασίας αλλά απαιτούνται από τον πάροχο για εδραίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών ισχυρισμών.

  • Ο πάροχος έχει αρνηθεί την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων εν αναμονή της επαλήθευσης αν οι νόμιμες αιτιάσεις του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων υπερισχύουν έναντι  εκείνων του παρόχου.

  • Απόσυρση της συγκεκριμένης συγκατάθεσης

Ο πάροχος δεδομένων έχει το δικαίωμα απόσυρσης της  συγκατάθεσης του/της οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

  • Φορητότητα

Ο πάροχος δεδομένων έχει το δικαίωμα να λαμβάνει προσωπικά δεδομένα που αφορούν αυτόν/αυτή , τα οποία αυτός/αυτή έχει  στο παρελθόν προσκομίσει στον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων, σε μια δομημένη, κοινή φόρμα η οποία μπορεί να αναγνωστεί από μηχάνημα και έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τα δεδομένα αυτά σε άλλο υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Tρόποι άσκησης δικαιωμάτων:

 

Ο πάροχος προσωπικών δεδομένων μπορεί να εξασκήσει τα δικαιώματά του/της με την αποστολή επικοινωνίας  υπόψη του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων, Γιώργου Χαραλαμπάκη, με διεύθυνση Καρνεάδου 45, 106 76 Αθήνα & με διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σε κάθε περίπτωση ο πάροχος θα υποδείξει ποιο δικαίωμα ασκεί και όπου χρειαστεί θα προσκομίσει πρόσθετες πληροφορίες.

Για άσκηση του όποιου δικαιώματος απαιτείται αντίγραφο ταυτότητας ή εγγράφου που αποδεικνύει την ταυτότητα.

Η ΕΠΕ θα ανταποκριθεί στο αίτημα μέσα στις νόμιμες προθεσμίες και λαμβάνοντας υπόψη το εκάστοτε νομικό πλαίσιο.

Διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μπορεί να δεχθεί την υποβολή καταγγελίας είτε σε γραπτή μορφή στο πρωτόκολλο της (Διεύθυνση: Κηφισίας 1-3 Τ.Κ. 11523 Αθήνα) είτε σε ηλεκτρονική μορφή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). 

 Ωστόσο, παρακαλούμε θερμά να προηγηθεί επικοινωνία μαζί μας προτού υποβληθεί κάποιο παράπονο, μέσα από τους τρόπους που περιγράφηκαν πιο πάνω, με στόχο να ασχοληθούμε με το αίτημα πιο γρήγορα και να διευκρινίσουμε όποιες αμφιβολίες ανέκυψαν.

Αν εξασκήσει κανείς τα δικαιώματά του, είναι πιθανό να παραμείνουν μπλοκαρισμένα τα προσωπικά δεδομένα , στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών, σε συμφωνία με τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, προς συμμόρφωση με τις ευθύνες που πιθανόν προκύπτουν από την επεξεργασία.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



H. Μπορεί να τροποποιηθεί η πολιτική απορρήτου;

 

Η ΕΠΕ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της πολιτικής απορρήτου οποιαδήποτε χρονική στιγμή και σε περίπτωση ουσιαστικής τροποποίησης των όρων αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη της & τους χρήστες της ιστοσελίδας  & άλλων εφαρμογών σχετικά με τους νέους όρους που έχουν εισαχθεί.

Συστήνουμε στο χρήστη την περιοδική ενημέρωση του για την πολιτική απορρήτου διότι την στιγμή χρήσης της ιστοσελίδας είναι σε ισχύ η δημοσιευμένη πολιτική απορρήτου.

 

Αν έχετε απορίες ή θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου, παρακαλώ στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.