Εκδηλώσεις

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των Επιστημονικών Εκδηλώσεων της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας γιά το 2017. Παρά την οικονομική κρίση, η Ε.Π.Ε. προσφέρει στα μέλη της αλλά και σε όλους τους συναδέλφους οδοντιάτρους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά εκδηλώσεων υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην ομιλία του «Πάπα της Περιοδοντολογίας», καθηγητή Jan Lindhe τον Ιανουάριο, που θα αποτελέσει πιθανώς την τελευταία ομιλία του διεθνώς. Επίσης σημαντική είναι η συμμετοχή του προέδρου της American Academy of Periodontology (AAP), Dr. Terrence Griffin, στο διήμερο συνέδριο Περιοδοντολογίας τον Μάρτιο. Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος της AAP βρίσκεται στην Ελλάδα γιά να δώσει επιστημονική ομιλία.   

Μιά ακόμη πρωτοποριακή δραστηριότητα είναι η μετεξέλιξη του κλινικού σεμιναρίου περιοδοντολογίας, που από τη φετεινή χρονιά εμπλουτίζεται, αυξάνεται από ένα σε τρία διήμερα, ενώ γιά πρώτη φορά θα δοθεί δυνατότητα στους συμμετέχοντες συναδέλφους να ασκηθούν σε ασθενείς, τόσο στη συντηρητική, όσο και στην χειρουργική περιοδοντική θεραπεία. Η κλινική άσκηση σε ασθενείς θα γίνει στο Οδοντιατρείο Φρουράς του 401 ΓΣΝΑ, τη διοίκηση του οποίου ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Μετά την επιτυχία τους τη προηγούμενη χρονιά, τα διαδικτυακά σεμινάρια θα συνεχιστούν και στο 2017, όπως και το τριήμερο σεμινάριο εμφυτευμάτων που φέτος θα γίνει σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πέλλας. Τον Δεκέμβριο προγραμματίζουμε μία ημερίδα γιά τη χρήση των LASER στην Περιοδοντολογία, ώστε να δοθεί τεκμηριωμένη πληροφόρηση στους συναδέλφους γιά ένα θέμα που έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό σε οδοντιάτρους αλλά και σε ασθενείς.

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στις επιστημονικές μας εκδηλώσεις και είμαι πεπεισμένος ότι θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες σας. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα μέλη του ΔΣ τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα στην διαμόρφωση του επιστημονικού προγράμματος και συμμετέχουν ενεργά γιά την επιτυχή υλοποίησή του.  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Δρ. Πέτρος Δαμουλής

 

Πρόεδρος


 

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε μορφή pdf.

More in this category: Ημερίδες »