Νέα της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας

 

     

Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων 2017

Σήμερα 12 Μαΐου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Υγεία των Ούλων. Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία συμμετέχει στον εορτασμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενημερώνει το κοινό για την περιοδοντική νόσο.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς της ΕΠΕ, Oral-B και Plac Control, για τη στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή.


 

  

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Σήμερα 20 Μαρτίου είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης αλλά και η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας. Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία συμμετέχει στον εορτασμό (και των δύο ...) και ενημερώνει το κοινό για τη σημασία της στοματικής υγείας και τα μέσα που υπάρχουν για τη διατήρησή της. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Intermed, αργυρό χορηγό της ΕΠΕ, για τη στήριξη που μας παρέχει στη προσπάθειά μας αυτή!  


 

Αθήνα,  24 Φεβρουαρίου 2017

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

 

 

Καλούνται όλα τα Μέλη της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας όπως συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας με

 

 

Θέματα ημερησίας διάταξης:

 

1. Ανακοινώσεις
2. Απολογισμός πεπραγμένων του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου
3. Οικονομικός απολογισμός - Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής - Αιτήσεις - Αποδοχή Νέων Μελών - Ανενεργά Μέλη - Διαγραφή Μελών
4. Νέα της Ε.F.P. - Europerio 9
5. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

 

Τα Τακτικά Μέλη μπορούν να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά, το αργότερο μέχρι και 29 Μαρτίου 2017 στο Δ.Σ. της Εταιρείας.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όσα από τα Τακτικά και Συνεργαζόμενα Μέλη έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το έτος 2016. Οι οικονομικές εκκρεμότητες μπορούν να διευθετηθούν την ημέρα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

 

Η Γενική Συνέλευση ορίζεται για το Σάββατο 1 Απριλίου 2017. Επειδή είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί απαρτία η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ώρα 18:00, στα Γραφεία της Ε.Π.Ε., ΄Ηλιδος 54-56, 115 27 Αθήνα.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  

 

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας                                                       Ο Πρόεδρος

 

 

 

Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης                                                Δρ.  Πέτρος Δαμουλής

 


 

Η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι κατά την διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας,η οποία έγινε στο Βερολίνο στις 23 Απριλίου 2016, ο Καθηγητής Φοίβος Μαδιανός, Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ, κατέλαβε την θέση του προέδρου της Επιτροπής Επιστημονικών Υποθέσεων (Scientific Affairs Committee, SAC), διαδεχόμενος τον Iain Chapple.


 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Το Δ.Σ της ΕΠΕ αποφάσισε και η Γεν. Συνέλευση των μελών της στις 31-3-12 ενέκρινε ομόφωνα, την θεσμοθέτηση βραβείου προς τιμήν του Ομότιμου καθηγητή Περιοδοντολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Ι .Μήτση, σε αναγνώριση της μακρόχρονης και σημαντικής προσφοράς του. Το Δ.Σ της ΕΠΕ στις 14-1-2014 συζήτησε αναλυτικά το θέμα, αποφάσισε να προκηρύξει το βραβείο για το 2014. Το 2016 είναι το έτος της δεύτερης απονομής του Βραβείου του οποίου παραθέτουμε την προκήρυξη και η ΕΠΕ αναλαμβάνει να το αναγγείλει στους φορείς και τα μέσα .

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ

1. Θεσμοθετείται βραβείο της ΕΠΕ με την ονομασία ‘’Βραβείο Φώτη Μήτση’’ . Το βραβείο  χορηγείται παγίως από την Εταιρεία και η χορηγία καθώς και η ονομασία του δεν τροποποιείται για κανένα λόγο και από κανένα όργανο.

2. Σκοπός του βραβείου είναι η ενθάρρυνση, η υποστήριξη και η δημόσια προβολή της δραστηριότητας νέων Οδοντιάτρων στον τομέα της Περιοδοντολογίας.

3. Το βραβείο συνίσταται σε

α) εφ΄άπαξ καταβολή χρηματικού ποσού  1500 ευρώ. Αναπροσαρμογή του χρηματικού ποσού μπορεί να γίνει με απόφαση της Γενικής συνέλευσης μετά από πρόταση του Δ.Σ.

β) απονομή τιμητικού διπλώματος.

γ) χορήγηση πιθανών προσφορών από Οδοντιατρικές Εμπορικές Εταιρείες, ή άλλων παροχών,  εγκεκριμένων από το ΔΣ της ΕΠΕ.

4. Το βραβείο χορηγείται ανα διετία  και απονέμεται κατά την διάρκεια τελετής που έχει οργανωθεί από την Εταιρεία, στα πλαίσια της καθιερωμένης εορταστικής έναρξης του επιστημονικού προγράμματος της ΕΠΕ. 

5. Το βραβείο απευθύνεται σε νέους Έλληνες, Κυπρίους ή άλλους ομογενείς οδοντιάτρους ηλικίας μέχρι 32 ετών με αποδεδειγμένη  εκπαίδευση, γνώση και προσφορά στην Περιοδοντολογία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν περατώσει επιτυχώς τον πρώτο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών  στην Περιοδοντολογία. 

Στη διεκδίκηση μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι των μεταπτυχιακών τμημάτων των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή εκπαιδευμένοι σε τμήματα όλων των  αναγνωρισμένων ξένων Πανεπιστημίων, που παρέχουν εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία. 

6. Το βραβείο προκηρύσσεται ένα χρόνο πριν, με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. προς τα  μέλη της ΕΠΕ, τις Οδοντιατρικές Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και τον Περιοδικό Οδοντιατρικό τύπο. Ανακοινώνεται επίσης στην Ευρωπαική Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (E.F.P). Στην προκήρυξη ορίζεται εκτός των άλλων η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών.

7. Κριτήρια.

Αξιολογούνται:

Ήθος και προσωπικότητα.

Σπουδές στο αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. (Σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες καθώς και συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα που άπτονται της ειδικότητας.

Επιστημονικό έργο.

Προοπτικές προσφοράς στο χώρο της Περιοδοντολογίας και της ΕΠΕ.

8. Δικαιολογητικά: Μαζί με την αίτηση του/της υποψηφίου προς την ΕΠΕ, υποβάλλονται σε πέντε αντίγραφα ή σε ηλεκτρονική μορφή : 

α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

β) Αντίγραφα επιστημονικού έργου

γ) Αποδεικτικά στοιχεία σπουδών, μετεκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων κλπ.

δ) Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές.

9. Διαδικασία κρίσης. Η εισήγηση της επιτροπής κρίσης υποβάλλεται στο ΔΣ της ΕΠΕ τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία απονομής. Σε περιπτώσεις που η κριτική επιτροπή θεωρήσει σκόπιμο μπορεί να ζητήσει από τους υποψηφίους προσωπική παρουσία και συνέντευξη. 

10. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που θα οριστεί για την απονομή του βραβείου, ανακοινώνεται στους συνέδρους το όνομα του βραβευθέντος, ο οποίος κάνει μια σύντομη εισήγηση, σε θέμα που καθορίζεται από τους κριτές.  

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ Φ.ΜΗΤΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016: 30 ΙΟΥΝΙΟΥ  2016 

Το Δ.Σ της Ε.Π.Ε. αποφάσισε, κατ΄εξαίρεση, να συμπυκνώσει τον χρόνο προκήρυξης επειδή η υλοποίηση για την προκήρυξη του βραβείου καθυστέρησε, για ανεξάρτητους λόγους, ώστε το 2016 να γίνει η απονομή. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι το τέλος Ιουνίου και ημερομηνία ανακήρυξης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: Στα Γραφεία της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, ‘Ηλιδος 54-56, 115 27 Γουδή, Κα Μαρία Μπλαζάκη, τηλ/φαξ 210 7484167

Δευτέρα & Τετάρτη 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και Πέμπτη 10 π.μ. έως 12 μ.μ.

Υποβολή Δικαιολογητικών: Στα Γραφεία της ΕΠΕ, τις παραπάνω ημέρες & ώρες ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 Αθήνα,  15 Φεβρουαρίου 2016

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

 

 

Καλούνται όλα τα Μέλη της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας όπως συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας με

 

Θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Ανακοινώσεις
2. Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Αιτήσεις - Αποδοχή Νέων Μελών - Διαγραφή Μελών
5. Περιοδοντικά Ανάλεκτα
6. Νέα της Ε.F.P.
7. Άλλα θέματα

 

 

Η Συνέλευση ορίζεται για το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016. Επειδή είναι πιθανόν να μην επιτευχθεί απαρτία η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ώρα 18:30, στα Γραφεία της Ε.Π.Ε., ΄Ηλιδος 54-56, 115 27 Αθήνα.

 

 

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  

 

Ο Γενικός Γραμματέας                                                       Ο Πρόεδρος

 

Χαράλαμπος Καλαϊτζάκης                                                Δρ.  Πέτρος Δαμουλής

 

 

 

 

More in this category: « Σύνδεσμοι