Νέα της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΗ 

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΕ προκηρύσσεται βραβείο προς τιμήν του Ομότιμου καθηγητή Περιοδοντολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Φ.Ι.Μήτση, σε αναγνώριση της μακρόχρονης και σημαντικής προσφοράς του.

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ

1. Θεσμοθετείται βραβείο της ΕΠΕ  με την ονομασία ‘’Βραβείο Φώτη Μήτση’’ . Το βραβείο  χορηγείται παγίως από την Εταιρεία και η χορηγία καθώς και η ονομασία του δεν τροποποιείται για κανένα λόγο και από κανένα όργανο.

2. Σκοπός του βραβείου είναι η ενθάρρυνση, η υποστήριξη και η δημόσια προβολή της δραστηριότητας νέων Οδοντιάτρων στο πεδίο της Περιοδοντολογίας.

3. Το βραβείο συνίσταται σε

α) εφ΄άπαξ καταβολή χρηματικού ποσού  1500 ευρώ. Αναπροσαρμογή του χρηματικού ποσού μπορεί να γίνει με απόφαση της Γενικής συνέλευσης μετά από πρόταση του Δ.Σ.

β) απονομή τιμητικού διπλώματος.

γ) χορήγηση πιθανών προσφορών από Οδοντιατρικές Εμπορικές Εταιρείες, ή άλλων παροχών,  εγκεκριμένων από το ΔΣ της ΕΠΕ.

4. Το βραβείο χορηγείται ανα διετία  και απονέμεται κατά την διάρκεια τελετής που οργανώνεται από την Εταιρεία, στα πλαίσια της καθιερωμένης εορταστικής έναρξης του επιστημονικού προγράμματος της ΕΠΕ. 

5. Το βραβείο απευθύνεται σε νέους Έλληνες, Κυπρίους ή αλλους ομογενείς οδοντιάτρους ηλικίας μέχρι 32 ετών με αποδεδειγμένη  εκπαίδευση, γνώση και προσφορά στην Περιοδοντολογία.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν περατώσει επιτυχώς τον πρώτο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών  στην Περιοδοντολογία. Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι τής Κατεύθυνσης Περιοδοντολογίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή εκπαιδευμένοι σε τμήματα όλων των  αναγνωρισμένων ξένων Πανεπιστημίων, που παρέχουν εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία. 

6. Το βραβείο προκηρύσσεται ένα χρόνο πριν, με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. προς τα  μέλη της ΕΠΕ, τις Οδοντιατρικές Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αττικής, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και τον Περιοδικό Οδοντιατρικό τύπο. Ανακοινώνεται επίσης στην Ευρωπαική Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (E.F.P). Στην προκήρυξη ορίζεται εκτός των άλλων η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών.

7. Κριτήρια.

Αξιολογούνται:

Ήθος και προσωπικότητα.

Σπουδές στο αντικείμενο της Περιοδοντολογίας. Σεμινάρια, Συνέδρια, Ημερίδες καθώς και συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα που άπτονται της ειδικότητας.

Επιστημονικό έργο.

Προοπτικές προσφοράς στο χώρο της Περιοδοντολογίας και της ΕΠΕ.

8. Δικαιολογητικά: Μαζί με την αίτηση του/της υποψηφίου προς την ΕΠΕ, υποβάλλονται σε πέντε αντίγραφα ή σε ηλεκτρονική μορφή : 

α) πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

β) αντίγραφα επιστημονικού έργου.

γ) αποδεικτικά στοιχεία σπουδών, μετεκπαιδεύσεων, επιμορφώσεων κλπ.

δ) Δύο τουλάχιστον συστατικές επιστολές.

9. Διαδικασία κρίσης. Η εισήγηση της κριτικής επιτροπής υποβάλλεται στο ΔΣ της ΕΠΕ τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία απονομής. Σε περιπτώσεις που η κριτική επιτροπή θεωρήσει σκόπιμο μπορεί να ζητήσει από τους υποψηφίους προσωπική παρουσία και συνέντευξη. 

10. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, που θα οριστεί για την απονομή του βραβείου, ανακοινώνεται στους συνέδρους το όνομα του βραβευθέντος, ο οποίος κάνει μια σύντομη εισήγηση, σε θέμα που καθορίζεται από τους κριτές.  

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Φ.ΜΗΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014: 30 ΙΟΥΛΙΟΥ  2014 

Το Δ.Σ της Ε.Π.Ε. αποφάσισε, κατ΄εξαίρεση, να συμπυκνώσει τον χρόνο προκήρυξης επειδή η υλοποίηση για την προκήρυξη του βραβείου καθυστέρησε, για ανεξάρτητους λόγους, ώστε το 2014 να γίνει η πρώτη απονομή. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι το τέλος Ιουλίου και ημερομηνία ανακήρυξης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: Στα Γραφεία της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, ‘Ηλιδος 54-56, 115 27 Γουδή, Κα Μαρία Μπλαζάκη, τηλ/φαξ 210 7484167

Δευτέρα & Τετάρτη 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και Πέμπτη 10 π.μ. έως 12 μ.

Υποβολή Δικαιολογητικών: Στα Γραφεία της ΕΠΕ, τις παραπάνω ημέρες & ώρες ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Η τακτική γενική συνέλευση της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στα γραφεία της Εταιρείας, Ήλιδος 54-56, Γουδή, Αθήνα. Μετά την συζήτηση των  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Βούρος

Αντιπρόεδρος: Πέτρος Δαμουλής

Απερχόμενος Πρόεδρος: Βασίλειος Πανής

Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Δάγκαλης

Ταμίας: Αργύρης Πούλιος

Μέλη: Ξανθίπη Δερέκα,  Χάρης Καλαϊτζάκης,  Γεώργιος Μπαλτάς

Αναπληρωματικά μέλη: Σπύρος Βασιλόπουλος,  Σωτήρης Ζησόπουλος